Ga naar inhoud
Lichtvoetig romantisch drama over een gezin met tien voetballende broers, allen vernoemd naar bekende voetballers. Nummer elf, Johan, blijkt niet van voetbal te houden, maar van muziek èn van zijn buurmeisje.
Muzikaal speelfilmdebuut is een lichtvoetig romantisch drama over voetbal, muziek en de liefde. De film speelt zich af op Texel, in Amsterdam en in het voetbalstadion en wordt, middels een voice-over, verteld vanuit het perspectief van hoofdpersoon Johan Dros (Michiel Huisman). De Texelse vader en moeder Dros hebben hun tien voetballende zonen vernoemd naar bekende Nederlandse voetballers. Dan wordt nummer elf geboren, Johan, de kroon op het werk van vader Dros (Huub Stapel), want zijn elftal is nu compleet. Er blijkt een probleem: Johan houdt niet van voetbal, maar van muziek. Terwijl zijn broers carrière maken bij de beste clubs van Nederland spendeert Johan zijn tijd aan zijn vriendinnetje Evy (Caro Lenssen) en maakt hij muziek. Broer Johnny (Johnny de Mol) heeft ook een oogje op Evy, en al snel, als Johnny een plaats bij Ajax krijgt, Evy ook op hem. Johan trekt zich met liefdesverdriet terug in de grote stad waar hij talentenjachten afstruint en de liedjes opdraagt aan Evy. Evy blijkt daar niet ongevoelig voor.

Titel: Johan
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still