Herinneringen aan het bonte gezelschap kunstenaars die eind jaren tachtig woonden en werkten in de Conradstraat. Samengesteld uit opnamen van die tijd voor Blanks documentaire Transit Levantkade.
Eind jaren tachtig maakte Rosemarie Blank voor haar film Transit Levantkade opnamen in het niemandsland van verlaten fabrieken in Amsterdam-Oost. Uit het toen geschoten materiaal stelde zij in 2009 de film Job en de Hollandse vrijstaat samen, een verzameling herinneringen aan het bonte gezelschap kunstenaars die woonden en werkten in de Conradstraat. De film geeft een bijzonder beeld van het leven in dit krakersbolwerk in de jaren tachtig, met de zelfgebouwde onderkomens in de grote hallen, de bakfietsen en oude auto's, de vuurtjes en de honden. Een van de bewoners is de zonderlinge man Job. Na de ontruiming van de gebouwen overleefde hij onder de meest barre omstandigheden. Hij leefde ogenschijnlijk zonder besef van tijd en ruimte, maar hij scheen in stenen en houtsnippers iets te zien wat anderen niet zagen.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Casa Film
Distributie
De Filmbank

Titel: Job en de Hollandse vrijstaat
Jaar: 2009
Duur : 47 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01