Dynamisch portret in afwisselend kleur en korrelig zwart-wit van dichter en speedfreak Jules Deelder, met als insteek zijn passie voor jazz. Naast de meesterverteller zelf komen zijn zus en bevriende collega's aan het woord.
Filmisch portret van Jules Deelder. 'Ik heb een gelukkige jeugd gehad, is dat erg dokter?' Dichter en speedfreak Jules Deelder staat voor zijn ouderlijk huis waar hij zich in een stijlvolle open bolide naartoe heeft laten rijden. Tussen zijn benen staat een drumstel. Ook als Deelders handen niets doen, klinkt er jazzy gedrum. 'Eigenlijk denk ik dat ik nog steeds een fijne jeugd heb,' mompelt de immer piekfijn geklede meesterverteller erachteraan. Regisseur Gerard Wessel wisselt dit soort gestileerde in korrelig zwartwit gedraaide scènes van Deelder 'on the road' af met intiemere gesprekken in kleur. Door Deelders passie voor jazz als insteek te nemen en zijn zus en bevriende collega's als Simon Vinkenoog en Bart Chabot aan het woord te laten, lukt het Wessel de moeilijk te vangen man dichterbij te halen. Met natuurlijk veel jazzmuziek en een dynamische, bijna muzikale montage.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Yellow Butterfly Films
Distributie
A-Film Distribution

Titel: Jazz is My Religion
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.