Ga naar inhoud
Stills

Jason

Regie: Maasja Ooms
Liefdevolle en eerlijke documentaire over Jason (22), die worstelt met de psychische effecten van een traumatische jeugd. De ellende verergerde nadat Jason op zestienjarige leeftijd door jeugdzorg werd opgesloten.
Het derde deel van Maasja Ooms’ trilogie over de falende Nederlandse jeugdzorg. Net als voorgangers Alicia en Rotjochies is deze eerlijke en liefdevolle documentaire een kritische observatie vanuit een persoonlijk standpunt. Ooms volgt Jason (22) van nabij terwijl hij worstelt met de psychische effecten van een traumatische jeugd en met een goedbedoelende jeugdzorg die hem juist dieper in de put hielp. Tijdens hevige, intieme therapiesessies wordt duidelijk hoe ingrijpend de gevolgen zijn van verkeerde afslagen binnen de opvang.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Cerutti Film
Omroep
VPRO
Distributie
Dutch CORE
Postproductiebedrijf
Fever Film
Titel: Jason
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Documentaire (2022)
Maasja Ooms

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills