Ga naar inhoud
Still

Jan Akkerman, portret met gitaar

Regie: Hans Hylkema
Een jaar uit het leven van gitaarvirtuoos Jan Akkerman. Ontdekt in de zestiger jaren, in 1973 uitgeroepen tot de beste gitarist van de wereld, is hij zijn hele leven blijven zoeken naar nieuwe uitdagingen.
In de jaren zestig werd gitaarvirtuoos Jan Akkerman met zijn bandje The Cellar Rockers in een radiotalentenjacht ontdekt. Vervolgens zat hij bij The Hunters, Brainbox en Focus. Het was de bloeiperiode van de Nederrock en het ging hard met zijn muzikale carrière. In 1973 werd hij uitgeroepen tot de beste gitarist van de wereld door het toonaangevende Britse blad Melody Maker. Hoe is het hem sindsdien vergaan? Regisseur Hans Hylkema volgde hem een jaar lang in 2006, het jaar dat Jan Akkerman zestig werd. Jan Akkerman is zijn hele leven blijven zoeken naar nieuwe uitdagingen. Hij was niet in één hokje te vangen en het interesseert hem niet of hij nu pop-, rock- of jazzgitarist is. Hij heeft vrijheid hoog in het vaandel staan en schuwt experimenten niet. In 2006 ging hij een nieuwe muzikale samenwerking aan: hij schreef bigbandmuziek en speelde samen met altsaxofonist Benjamin Herman en de New Cool Collective Big Band.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
Interakt
Omroep
NTR
Titel: Jan Akkerman, portret met gitaar
Jaar: 2007
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still