Ga naar inhoud
Still

Jackson, the Man with the Box

Regie: Martijn van Beenen
Korte documentaire over de goedlachse Keniaanse handelaar meneer Jackson die op een gammele fiets van dorp naar dorp rijdt om fruit, zout en lucifers te verkopen. Bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire in 1999.
Regiedebuut is een korte documentaire over de goedlachse Keniaanse handelaar meneer Jackson. Op de bagagedrager van zijn fiets een zware kist waarin hij zijn handelswaren vervoert. Met fruit, zout en lucifers rijdt de openhartige Jackson van dorp naar dorp. De te zware vracht zorgt echter voor losse spaken en slijtage aan de banden en zet zo zijn handeltje en toekomst op het spel. Bekroond met het Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire in 1999.

Credits

Productiebedrijf
Martijn van Beenen Film & Video
Omroep
VPRO TV
Titel: Jackson, the Man with the Box
Jaar: 1999
Duur : 10 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005
25 Jaar NFF

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (1999)
Martijn van Beenen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still