De vrolijk vertelde gruwelnonsens van het fameuze gedicht van Lewis Carroll komt helemaal tot zijn recht in deze animatie over een dappere jongen die het in zijn eentje opneemt tegen een monster.
Een groot deel van het gedicht Jabberwocky van Lewis Carroll - vooral bekend van Alice in Wonderland - bestaat uit onzinwoorden, maar desondanks is de strekking van het verhaal duidelijk. Een vader waarschuwt zijn zoon voor een griezelig monster, de Jabberwock. Maar, de jongen toont geen angst en gaat de confrontatie aan. Deze even levendige als komische animatie verbeeldt het door Jack Cutmore-Scott voorgedragen gedicht, met een visueel eigen interpretatie van de nonsenswoorden.

Credits

Scenario
Production Design
Sound Design
Montage
Cast (hoofdrol)
Animatie
Producent
Ted
Productiebedrijf
Ted Conferences
Distributie
Kaboom Distribution

Titel: Jabberwocky
Jaar: 2020
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills