Kunnen we digitale menselijkheid creëren? Dankzij virtual reality broedt en ontmoet u uw eigen unieke cyborgbaby, gebaseerd op uw keuzes en verlangens. Zo’n digitale spruit blijkt wel even wennen. Een ervaring bewegend op de grens van feit en fictie, kunst en technologie, heden en toekomst.

De virtuele en fysieke realiteit én een post-humane kinderwens komen samen in deze transmediale ervaring, waarin je je eigen digitaal verwekte nageslacht kunt ontmoeten in een hybride couveuse. Wat wil jij doorgeven? Solo of met partner doneer je je persoonlijke voorkeuren: welke keuzes maak jij voor je cyborg baby? Na een intiem interview en keuzeproces in de motivatiekamer word je audiovisueel en persoonlijk voorbereid op het naderende ouderschap. Hoe dat uitpakt zie je wanneer je jouw interactieve cyborgkindje voor het eerst ontmoet in de couveuse. Daar gaan in het geval van deze futuristische IVF-kliniek geen negen maanden overheen, want na enkele minuten sta je al oog in oog met je posthumane nageslacht. De cyborgbaby’s ogen wellicht anders dan de traditionele, maar net als een echte baby zijn ze stuk voor stuk uniek en wekken ze een heel scala aan gevoelens op.

Deze installatie is onderdeel van Storyspace, een grootse expositie in Bibliotheek Neude. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijdslot (€2,50) te bestellen. De installatie duurt 20 minuten en kan met 1 of 2 personen worden bezocht.

Credits

Sound Design
Interface en interaction design
Still fotografie
Productiebedrijf
VR Academy

Titel: IVF-X: Posthuman Parenting in Hybrid Reality. Broed & ontmoet uw cyborg baby.
Jaar: 2021
Duur : 30 minuten
Categorie: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf winnaar

Beste Digitale Cultuurproductie (2021)
Victorine van Alphen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

2-Couple deliberating choices.jpg
fase 2- donor room + digital womb.jpg