Ga naar inhoud
Wat gebeurde er precies die fatale avond waarop de jonge Crimson werd doodgeschoten in de plaatselijke supermarkt? In deze animatiefilm vertellen zijn beste vriendin Imani en de politieagent die hem neerschoot hun versie van de werkelijkheid.

Kijk mee naar de herinneringen van het jonge zwarte meisje Imani en de beginnende witte politieagent David. Zij vertellen ieder hun waarheid over de dood van Crimson, een gevoelige en in zichzelf gekeerde zwarte jongen en Imani’s beste vriend. Met zijn eerste film zet regisseur Robert-Jonathan Koeyers je aan het denken over subjectieve herinneringen, vooroordelen en de vraag of je ooit de hele waarheid zult kennen. Niets voor niets werd deze korte animatie afgelopen voorjaar al geselecteerd voor de Semaine de La Critique de Cannes.

Credits

Producent
Production Design
Sound Design
Productiebedrijf
Valk Productions
Distributie
Kapitein Kort
Its nice in Here_affiche.jpg

Titel: It's Nice in Here
Jaar: 2022
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2022

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2022)
Robert-Jonathan Koeyers

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills