Ga naar inhoud
IWR_Still_004.png

It Will Rain

Regie: Amir Zaza
De Syrische broers Nawras en Ward zitten onterecht vast in een helse gevangenis zonder uitzicht op vrijlating. Als Nawras toch op vrije voeten gesteld wordt, komt hij voor een slopend dilemma te staan.
In dit korte drama worden twee onschuldige broers in Syrië gevangen gezet en beschuldigd van terroristische misdaden. Ward probeert moedig te blijven, maar overlijdt na een eindeloze reeks martelingen. Nawras is ervan overtuigd dat de gevangenis ook zijn dood zal betekenen. Hij wordt echter op wonderlijke wijze vrijgelaten en herenigd met zijn moeder. Dan komt hij voor een moeilijke keuze te staan: blijft hij om te vechten tegen het onrecht in Syrië, of besluit hij te vluchten naar een veiligere plek?
Titel: It Will Rain
Jaar: 2022
Duur : 35 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
NFF Studentencompetitie

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Fentener van Vlissingen Fonds Award (2022)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

IWR_Still_003.png
IWR_Still_001.png
IWR_Still_005.png
IWR_Still_002.png