Psychologische thriller, gebaseerd op de gelijknamige novelle van Tessa de Loo, over vertrouwen en bedrog. Wanneer de mismaakte kunstenares Jeanne de beeldschone actrice Isabelle ontvoert, ontstaat een bloedstollende strijd.

Een dorp in de Ardennen wordt opgeschrikt door de ontvoering van de mooie Hollandse filmster Isabelle, die daar op vakantie is met haar ouders. Na een maandenlange speurtocht is zij nog altijd niet gevonden. Langzaam verflauwt de belangstelling. Alleen Bernard, de dorpsonderwijzer, raakt door de ontvoering geobsedeerd.
Niemand verdenkt Jeanne, de zwijgzame, mismaakte schilderes die in de dorpskroeg werkt. Zij is degene die Isabelle in haar kelder opgesloten houdt. Ze hongert Isabelle uit en schildert het verval, alsof ze de schoonheid wil vernietigen. Langzaam ontstaat er meer contact tussen de beide vrouwen en leren ze elkaar onder deze vreemde omstandigheden beter kennen. Jeanne kent afkeer en bespotting vanwege haar uiterlijk. Isabelle onthult schokkende details over haar leven als aantrekkelijke filmster en weet zo Jeannes vertrouwen te winnen. Psychologische thriller, gebaseerd op de gelijknamige novelle van Tessa de Loo, heeft een geheel eigen benadering van de immer actuele vraag in hoeverre uiterlijk de levensloop bepaalt.

Titel: Isabelle
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still