Regisseur Heddy Honigmann gaat bij vier verschillende echtparen op bezoek om achter de essentie van hun langdurige, goede huwelijk te komen.
Wat is de essentie van een goed, langdurig huwelijk? Bestaat er een geheim recept voor? Regisseur Heddy Honigmann spoorde via een portretfotograaf vier echtparen van verschillende leeftijd en achtergrond op en praat met hen over de ingrediënten van hun langlopende relatie. Allevier hebben hun eigen gewoontes om het goed te houden. Theo en Riet zijn in 1951 getrouwd en zeggen elkaar nooit welterusten. Jozef en Maria gaan niet met een boze kop slapen. Een ander stel ging na vijf jaar uit elkaar, maar maakte het toch weer goed. Afwisselend komen de vier echtparen steeds aan bod met andere fasen uit hun gezamenlijke leven. Via de fotoalbums en de openhartige gesprekken, meestal recht voor de camera, wordt duidelijk dat een goed huwelijk soms zwaar bevochten moet worden, maar dat het altijd de moeite waard is.

Credits

Producent
Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
VOF Appel & Honigmann
Omroep
IKON TV

Titel: Ingelijst huwelijk
Jaar: 2005
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01