Ga naar inhoud
Still

Infiltrant

Regie: Shariff Korver
Psychologische thriller over Sam, een jonge agent die infiltreert in een Marokkaanse drugsfamilie en merkt dat hij zijn roots heeft onderdrukt. Hij voelt zich thuis. Wat nu?
Hoewel zijn Marokkaanse vader fysiek nauwelijks aanwezig was, heeft die wel zijn stempel gedrukt op de opvoeding van Sam. Door zijn afkomst voelde de bij zijn Nederlandse moeder opgegroeide jonge agent zich altijd een buitenbeentje. Met zijn enorme geldingsdrang laat Sam zich overhalen om te infiltreren in een Marokkaanse drugsfamilie. Als hij daar de warmte en acceptatie ontvangt die hij bij zijn eigen familie en in het politiekorps altijd gemist heeft, begint hij langzaam te twijfelen waar zijn loyaliteit ligt. Subtiel opgebouwde psychologische thriller die dicht op de huid van het hoofdpersonage blijft.

Titel: Infiltrant
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2014
Gouden Kalf Competitie NFF Jaarselectie MaatschappijMisdaadThriller

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.