Ga naar inhoud
Indringende documentaire over drie mensen die door een ongeluk niet meer kunnen lopen en elk op een eigen manier met die situatie proberen om te gaan.
Kathinka, Marinus en Tony kunnen alledrie niet lopen. Danseres Kathinka viel, Marinus kreeg een auto-ongeluk en de getalenteerde voetballer Tony ving zes kogels op die niet voor hem waren bestemd. Ivanka Bakker en Jacco Groen volgden de drie lichamelijk gehandicapten lange tijd, interviewden hen en hun naasten in het ziekenhuis, revalidatiecentrum en thuis. In de loop van de documentaire wordt duidelijk hoe elk van hen de nieuwe situatie probeert te accepteren, danwel te veranderen, in stadia van woede, hoop, strijdlust, verbittering en berusting. `Ik denk dat maar een ding helpt en dat is om in het leven te komen, door gewoon simpele banale dingen te doen', beseft Marinus op zeker moment. De openheid van de drie protagonisten maakt van de film een indringende en ontroerende reflectie op de veerkracht van de menselijke geest.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Springfilm
Omroep
IKON TV
VRT
Distributie
Springfilm

Titel: In mijn dromen loop ik
Jaar: 2006
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still