Ga naar inhoud
Wanneer de goedhartige Lammert zich een stuk taart goed laat smaken, blijkt dat in de ogen van zijn dorpsgenoten een halsmisdrijf. De schil van saamhorigheid blijkt flinterdun.
De vol overtuiging in het kerkkoor bezongen saamhorigheid in het Groningse dorp Kropsdam blijkt een stuk minder hecht te zijn dan de dorpsbewoners pretenderen. Wanneer de goedhartige vrijgezel Lammert zich op een windmoleninformatieavond een stuk van de windmolentaart goed laat smaken, trekken zijn dorpsgenoten eensgezind de conclusie: Lammert heeft voor de vijand gekozen. En zo wordt hij vanaf dan behandeld.

Credits

Scenario
Production Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects

Titel: In Kropsdam is iedereen gelukkig
Jaar: 2016
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie, Hollandse Nieuwe, Inschrijving student
Editie: NFF 2016

MaatschappijDramaHumor

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.