Ga naar inhoud
Still

In het perspectief van Robbie Cornelissen

Regie: Jan van den Berg
Met een potlood als enige gereedschap schept de Utrechtse kunstenaar Robbie Cornelissen monumentale fantasiewerelden op de grens tussen droom en werkelijkheid.

Nee, het is geen rol vloerbedekking die Robbie Cornelissen in het Gemeentemuseum Den Haag aan het uitpakken is, maar een immense potloodtekening die straks een hele muur gaat bedekken. Het grote geheugen X heet deze monumentale en zeer ruimtelijk opgezette fantasiewereld ergens tussen droom en werkelijkheid. In het perspectief van Robbie Cornelissen is een nieuwe film in Van den Bergs serie Utrecht aan Zee over Utrechtse kunstenaars. Door het tekenen vindt Cornelissen contact met zichzelf. Zijn tekeningen ziet hij als een uitbeelding van een mentale werkelijkheid. Het geheugen is een thema waar hij al langer aan werkt, zo legt hij rustig uit, terwijl we verzinken in die duizelingwekkende hoeveelheid grijze potloodstrepen. Fragmenten uit zijn animatiefilms zuigen ons nog dieper op. Junglegeluiden vermengen zich met het gekras van de potloodstift. Met zijn Zwarte kamer verlegt hij de tekengrenzen nog verder.

Credits

Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
drsFILM
Omroep
RTV Utrecht
Distributie
drsFILM
Titel: In het perspectief van Robbie Cornelissen
Jaar: 2011
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still