Ga naar inhoud
Televisiedrama waarin een Koerdisch dichter in Nederland een verblijfsvergunning probeert te krijgen, maar in Turkije wordt verdacht van een politieke moord. Reden voor de BVD om zich in de zaak te verdiepen.
De Koerdische dichter Ibrahim Aziz en vermeend lid van het Koerdisch Marxistisch Leninistisch Front probeert met behulp van zijn advocate Wies, die werkzaam is bij een Bureau voor Rechtshulp een verblijfsvergunning te krijgen als politiek vluchteling. De Turkse regering heeft echter om uitlevering gevraagd op grond van de beschuldiging dat Aziz een aantal Turkse officieren zou hebben vermoord. Reden voor de BVD om zich grondig in de zaak te verdiepen. Afluisterapparatuur, chantage en dreigementen brengen Wies en Aziz steeds verder in het nauw.

Titel: In het belang van de staat
Jaar: 1997
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Theo van Gogh
Editie: NFF 2005

Gouden Kalf winnaar

Beste Televisiedrama (1997)
Theo van Gogh

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still