Ga naar inhoud
Met bijzondere aandacht voor het alledaagse maakte regisseur Karel Doing een documentairegedicht over de stad Rotterdam en zijn bewoners.
Met bijzondere aandacht voor het alledaagse maakte regisseur Karel Doing een documentairegedicht over de stad Rotterdam en zijn bewoners. In een reeks contrastrijke zwart-witbeelden observeert Doing de mensen, wegen en gebouwen die samen de sfeer bepalen van een voortdurend veranderende multiculturele stad. Onderweg in auto, trein of metro ziet Doing evengoed de esthetiek van een vuilverbrandingsinstallatie als van een verkeersknooppunt. Wanneer hij zijn camera op de snelweg richt, wordt een langzame bocht een kolkend lijnenspel. In de stad volgt hij zonder commentaar enkele bewoners, die hun eigen weg zoeken temidden van de Rotterdamse hoogbouw. Images of a Moving City is als een bezoek aan Rotterdam, met tijd om na te denken over waar iedereen vandaan komt en waar iedereen heen gaat.

Credits

Producent
Scenario
Camera
Set geluid
Productiebedrijf
Doing Film
Distributie
Filmmuseum Distributie

Titel: Images of a Moving City
Jaar: 2001
Duur : 37 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still