Tragikomische korte film over een dansmarieke dat de dertig gepasseerd is, maar nog steeds meedoet met toernooien. Ze wil niets liever dan winnen, zodat ze eindelijk die bedankspeech kan geven.
Annerieke heeft van kindsbeen af aan één droom: de eerste prijs winnen op een dansmarieke-toernooi. Ze is inmiddels de dertig jaar gepasseerd, maar haar wens is nog altijd springlevend en die bedankspeech brandt nog steeds in haar zak. Als dan eindelijk haar moment lijkt te zijn aangebroken en ze het podium betreedt om te speechen, loopt dit bepaald niet zoals ze het al die jaren voor de spiegel heeft geoefend. Tragikomische korte film waarin maar weer eens duidelijk wordt dat je niet de beste hoeft te zijn om toch ergens plezier in te kunnen hebben.

Titel: Ik wil graag bedanken...
Jaar: 2021
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills