Ga naar inhoud
Still

Ik sta altijd

Regie: Maud Keus
In dit 'postume zelfportret' wordt de in 1998 overleden Annemarie Grewel geportretteerd aan de hand van interviews, foto's en opnamen uit televisieshows en actualiteitenprogramma's.
Annemarie Grewel was `een rare, gevaarlijke, lesbische jodin', volgens zichzelf. En feministe, had ze moeten toevoegen. In dit `postume zelfportret' wordt de in 1998 overleden Grewel geportretteerd aan de hand van interviews, foto's en opnamen uit televisieshows en actualiteitenprogramma's. Daarnaast leest Hanneke Groenteman in voice-over fragmenten voor uit Grewels columns. Want Grewel was niet alleen Amsterdams gemeenteraadslid en Eerste Kamerlid voor de PvdA, en volgens sommigen `de beste voorzitter van Nederland', maar schreef ook voor De Groene Amsterdammer en de Gay Krant. In de interviews, met onder anderen Ischa Meijer, Theo van Gogh en Sonja Barend, komt ze naar voren als een gedreven, grappige vrouw met een scherpe tong. Die niet alleen kritisch was over misstanden, maar ook zeer open over haar homoseksualiteit en over de kanker waaraan ze uiteindelijk stierf.

Credits

Scenario
Producent
HUMAN
Omroep
HUMAN
Titel: Ik sta altijd
Jaar: 2004
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2004
Hoofdprogramma Panorama

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.