Speelfilm waarin middels flash­backs wordt verteld hoe het leven van aankomend schri­jf­talent Erik veran­dert als hij een relatie begint met de buiten­sporige Reza.
Speelfilm naar het gelijk­namige boek van Ronald Giphart. Aankomend schri­jf­talent Erik brengt samen met zijn vriend Fräser een vakantie door in de Franse Dordogne. Erik heeft zojuist zijn manu­script bij een uitgever ingeleverd — een boek over zijn eerste grote liefde Reza — en wacht op diens reactie. Aan zijn vakantieliefde vertelt Erik het verhaal. Flarden flash­backs tonen hoe het geregelde leventje van een naïve recht­en­stu­dent met schri­jver­saspi­raties abrupt wordt verstoord als hij de buiten­sporige Reza ontmoet. Zij doet hem zijn degelijke, frigide vriendin­netje vergeten en na enkele gepas­sioneerde weken woont Erik met haar samen. Maar de hart­stochtelijke Reza vertoont al snel para­noïde, bijna demonische, trekjes. Ze blijkt extreem jaloers en verminkt zichzelf uit onvrede over de grootte van haar borsten. De wilde relatie mondt uit in een drama.

Titel: Ik ook van jou
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2001

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2001)
Grolsch Filmprijs (2001)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte