Speelfilm waarin middels flashbacks wordt verteld hoe het leven van aankomend schrijftalent Erik verandert als hij een relatie begint met de buitensporige Reza.
Speelfilm naar het gelijknamige boek van Ronald Giphart. Aankomend schrijftalent Erik brengt samen met zijn vriend Fräser een vakantie door in de Franse Dordogne. Erik heeft zojuist zijn manuscript bij een uitgever ingeleverd - een boek over zijn eerste grote liefde Reza - en wacht op diens reactie. Aan zijn vakantieliefde vertelt Erik het verhaal. Flarden flashbacks tonen hoe het geregelde leventje van een naïve rechtenstudent met schrijversaspiraties abrupt wordt verstoord als hij de buitensporige Reza ontmoet. Zij doet hem zijn degelijke, frigide vriendinnetje vergeten en na enkele gepassioneerde weken woont Erik met haar samen. Maar de hartstochtelijke Reza vertoont al snel paranoïde, bijna demonische, trekjes. Ze blijkt extreem jaloers en verminkt zichzelf uit onvrede over de grootte van haar borsten. De wilde relatie mondt uit in een drama.

Titel: Ik ook van jou
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2001

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2001)
Grolsch Filmprijs (2001)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still