Ga naar inhoud
Still

Ik omhels je met duizend armen

Regie: Willem van de Sande Bakhuyzen
Verfilming van de roman van Giphart, over de moeizame relaties van een jonge schrijver met zijn vriendin en zijn doodzieke moeder, was de laatste film van regisseur Van de Sande Bakhuyzen.
Regisseur Van de Sande Bakhuyzen werkte tot vlak voor zijn overlijden aan de montage van deze film, die postuum in première ging. De verfilming van de gelijknamige, deels autobiografische roman van Ronald Giphart draait om de jonge schrijver Giph (Tijn Docter) en zijn moeizame relaties met twee vrouwen: zijn vriendin Samarinde (Carice van Houten) en zijn moeder (Catherine ten Bruggencate). Terwijl Giph en Samarinde met een vlotgebekt vriendenclubje op een reclameachtige locatie van de zon genieten, kijkt hij terug op de teloorgang van hun relatie, van ongecompliceerde seks tot toenemende emotionele verwijdering. De zonnige locaties contrasteren met de situatie thuis bij zijn doodzieke moeder, die hij ook niet durft te vertellen hoe hij over haar denkt. Met een sterrencast aan bijrolspelers en een camera die nu eens tussen de mensen induikt (en schudt en dubbelziet als Giph zich temidden van zijn vrienden verliest in een bad trip) en dan weer rustig de situatie beschouwt.
Titel: Ik omhels je met duizend armen
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 50 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006
Gouden Kalf Competitie Jongerenprogramma Hoofdprogramma

Gouden Kalf winnaar

Beste Sound Design (2006)
Peter Flamman
Beste Vrouwelijke Bijrol (2006)
Catherine ten Bruggencate

Gouden Kalf nominaties

Beste Production Design (2006)
Harry Ammerlaan
Beste Camera (2006)
Lex Brand

Andere prijzen

MovieSquad Award (2006)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still