Origineel vormgegeven documentaire over Joppe, een meisje van veertien dat in een jongenslijf geboren is. Maar ja, hoe vraag je dan verkering aan een leuke jongen? Zou hij het snappen?

Joppe is een opgewekt meisje van veertien jaar. Ze heeft een oogje op Brian. Die weet alleen niet dat ze geboren is als Jop, een jongen. Voor de vriendinnen van Joppe is het duidelijk: ze is gewoon een meisje. Een meisje dat per ongeluk in een jongenslijf geboren is. Hoe vraag je dan verkering aan een jongen als Brian?
Regisseur Susan Koenen kiest in haar meermalen bekroonde Ik ben een meisje voor de luchtige benadering van een kind dat in een verkeerd lichaam geboren is. In meisjesachtige kleuren en met lieve en videoclipachtige intermezzo's toont ze Joppe als een pubermeisje dat als elk ander verliefd is, haar eigen meisjesproblemen heeft die ze deelt met haar vriendinnen. Scènes waarin Joppe bij haar vriendinnen is, wisselen af met die waarin ze openhartig over zichzelf, haar lichaam en haar acceptatie vertelt. Ik ben een meisje toont een generatie die begrip heeft voor moeilijke kwesties rond geslacht en seksualiteit.

Credits

Set geluid
Coproducent
NCRV TV
Productiebedrijf
Hollandse Helden

Titel: Ik ben een meisje!
Jaar: 2010
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still