Ga naar inhoud
Stills

Ik ben een bastaard

Regie: Ahmet Polat
Documentaire roadmovie over de Vlaamse schrijver en theatermaker Rashif El Kaoui, die al jaren vecht tegen vooroordelen over zijn biculturele identiteit. Biedt een onderzoekende reis naar zijn wortels verlossing?
De Vlaamse schrijver en theatermaker Rashif El Kaoui noemt zichzelf een bastaard, een halfbloed en een vuilnisbakkenras. Levenslang worstelt de woordkunstenaar met vooroordelen over zijn biculturele identiteit in het land van zijn Vlaamse moeder. In deze documentaire roadmovie reist El Kaoui naar de wereld van zijn Marokkaanse vader, in de hoop zijn identiteitsworstelingen te verzachten. Regisseur Ahmet Polat herkent Rashifs ervaringen en volgt hem met de camera. Hoe ziet de wereld eruit als je opgroeit tussen twee culturen?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Titel: Ik ben een bastaard
Jaar: 2022
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills