De achtjarige Mack is motorcrosser. Deze sport is verrassend, omdat hij een gespiegeld hart heeft, wat de levensverwachting kan verlagen. Door de nabijheid van de dood leeft hij op dubbele snelheid.

Mack Bouwense (8) is een stoer jongetje dat op zijn vierde al aan kickboksen deed en nu motorcrosser is, net als zijn opa, vader en zus Jacky voor hem. Het is extra bijzonder omdat hij werd geboren met zijn hart aan de rechterkant. Deze afwijking kan de levensverwachting ernstig verlagen. Ondertussen presteert Mack op de motorcrossbaan, terwijl de dood vanuit alle kanten over zijn schouders meekijkt. Hij vindt inspiratie bij zijn overleden opa en in zijn zusje, dat voor bijna alles allergisch is.
Ik ben echt niet bang! volgt Mack die na een zwaar motorongeluk traint voor een nieuw kampioenschap. Hij vertelt op laconieke wijze wat een gespiegeld hart inhoudt en hoe verbaasd de dokteren waren toen hij in zijn crosspak op controle kwam. Terwijl hij zijn enorme collectie bekers toont, blijkt hoe belangrijk zijn opa voor hem was. Een pepermuntje dat hij van hem kreeg zit altijd op zijn motor geplakt en zorgt zo voor Macks succes.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects
Productiebedrijf
Kaliber Film
Omroep
VPRO TV

Titel: Ik ben echt niet bang!
Jaar: 2010
Duur : 20 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.