Met alle filmische middelen en trucs voor het voetlicht onderzoekt deze documentaire de verhouding ouder-kind als het nest wordt verlaten. Wie blijft er nu achter met een syndroom?

Het lege-nestsyndroom geldt ook andersom: hoe voelt het om als kind je ouder(s) alleen achter te laten? De filmmaker onderzoekt het in een soort dubbelslag: de academie voltooien is óók een nest verlaten. De Jong zet haar vader en moeder voor de camera en vraagt. Door expliciet te spelen met regisseursaanwijzingen vormt de documentaire een intrigerende mix van feit en fictie waar de werkelijkheid moeiteloos doorheen prikt.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Nederlandse Filmacademie

Titel: If Mama Ain't Happy, Nobody's Happy
Jaar: 2014
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Filmproducenten Nederland Award (2014)
Filmproducenten Nederland Award (2014)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still