Waar bleef de verd­wenen Rosa Aringa? Ligt de sleutel tot het mysterie ergens in haar studen­tenkamer? Ontsnappen uit deze escape room is onmo­gelijk, want het gaat om de data-indus­trie die ons via social media in haar greep heeft.
I Want to Delete it All, But Not Now is een onoplos­bare escape room van medi­akun­ste­naar Roos Groothuizen, waarin we onze persoon­lijke keuzes verkennen om aan de data-indus­trie te ontsnappen. Apps, video­plat­forms en social media zijn inmid­dels een essen­tieel onderdeel geworden van ons dagelijks leven. We hebben alle­maal wel eens over­wogen om offline te gaan of alter­natieven te verkennen, maar wat houdt ons tegen? De studen­tenkamer van de spoor­loos verd­wenen inter­na­tionale studente Rosa Aringa func­tion­eert als escape room, maar wel eentje zoals je het spel nooit eerder speelde. De muren zijn openge­broken, daglicht stroomt naar binnen, de bekende exit-deur ontbreekt. Wanneer je de eigen smart­phone moet inzetten om de puzzels op te lossen, rijst de vraag: is ontsnappen wel een optie?

I Want to Delete it All, But Not Now
is onderdeel van Story­space, een grootse expositie in Biblio­theek Neude. Klik op de datum van jouw keuze om een ticket voor een tijd­slot (€2,50) te bestellen.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte