Ga naar inhoud
Still

Hufters & hofdames

Regie: Eddy Terstall
Terstall maakte voor veertigduizend gulden een frisse en zomerse zedenschets van het hedendaagse Amsterdam. De zachtaardige Dimitri (een 'hofdame') komt erachter dat vrouwen alleen op hufters vallen.
Zomerse zedenschets van het hedendaagse Amsterdam. Dimitri, 'de hofdame', heeft een platonische relatie en is het type man waar vrouwen liever mee praten, dan het bed delen. Gino daarentegen is 'de hufter': een mysterieuze macho wiens vriendinnetje geen vaste relatie wil omdat hij te agressief en onbetrouwbaar kan zijn. De levens van beide jongens kruisen elkaar met enige regelmaat zonder dat het tot een ontmoeting komt.
Titel: Hufters & hofdames
Jaar: 1997
Duur : 1 uur, 32 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2007
In The Picture Comedy

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur (1997)
Marc van Uchelen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still