Twaalf Amerikaanse fans van Bob Dylan vertellen aan de hand van een tekstfragment wat hun held voor hen betekent, resulterend in een gevarieerd beeld van het met zichzelf worstelende, hedendaags Amerika.
Een docu-roadmovie opgebouwd als een popalbum. Twaalf tekstflarden van Bob Dylan vormen voor evenzovele liefhebbers aanleiding om hun band met de dan 65 geworden legendarische folksinger toe te lichten. Zo ontstaat een beeld van de Dylan-volgelingen in de VS en dat blijkt even divers als de bevolking van deze dominante wereldmacht. Twee bakvissen die hun idool toezingen, een therapeut die zijn leerstof op Dylan baseert, een ultraconservatieve websitebeheerder, een soldaat die zijn spullen pakt voor Irak en enkele figuren die zich al dan niet bewust buiten de maatschappij hebben geplaatst. Dylan zelf schittert door afwezigheid. De bij elke tekstflard omtuimelende tekstkartonnetjes verwijzen naar de clip van Subterranean Homesick Blues uit het Dylan-portret Don't Look Back (1967) van DA Pennebaker. Gaandeweg wordt duidelijk dat je met Bob altijd je gelijk kunt halen omdat iedereen zijn eigen waarheid kan destilleren uit zijn woorden. Als je maar creatief interpreteert.

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Zeppers Film & TV
Dieptescherpte
Omroep
HUMAN
Distributie
Idéale Audience Int.

Titel: How Many Roads
Jaar: 2006
Duur : 1 uur, 11 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie, Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still