Ga naar inhoud
Kort drama waarin de gevoelige veertienjarige Wies het klimaat wil redden. Op de zorgboerderij waar ze woont, besluit ze bijen te gaan houden. Maar haar menselijke verlangen staat haar in de weg.
Wies (14) is een introverte en gevoelige tiener die op een zorgboerderij woont en werkt. Zij is van de generatie die lijdt aan ‘klimaatdepressie’. Wies wil daarom haar kamer niet meer af, blijft in bed en ziet de wereld voor haar ogen de afgrond in storten. Maar ze beseft dat ze met haar apathie niets en niemand gaat redden en besluit daarom bijen te gaan houden op de zorgboerderij. Als een nieuwe bewoner contact met Wies probeert te zoeken, wordt het steeds lastiger om zich te focussen op haar plan.

Titel: How Light Gets In
Jaar: 2021
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

Gouden Kalf nominaties

Beste Korte Film (2021)
Marit Weerheijm

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still 1
Still 4