Ga naar inhoud
Speelfilmdebuut van Porgy Franssen over de 45-jarige Max die in het Zuidfranse Buisson een hotel runt. Fré helpt hem daarbij en af en toe delen ze het bed. Maar heimwee naar zijn ex Charlotte blijft hij houden.
Filmdebuut van acteur Porgy Franssen over de 45-jarige Max (door Franssen zelf gespeeld) die in het Zuid-Franse Buisson een alleraardigst hotelletje runt. Fré, een Nederlandse vrouw die in de buurt woont helpt hem daarbij en af en toe delen ze het bed. Max is een dagdromer, in zijn gedachten praat hij non-stop tegen zijn verloren grote liefde Charlotte, een prima ballerina waarmee hij twintig jaar geleden een hartstochtelijke relatie had. Hoewel Fré en Max het leuk hebben samen blijft hij een onvervuld verlangen koesteren naar die ene vrouw die zijn leven, zo denkt hij, volmaakt kan maken. De komst van Max' brutale, flirterige nichtje Anne die het aanlegt met het manusje van alles Dion versterkt zijn verlangen naar vroeger. Op de trap, in de magnetron, overal ziet hij visioenen van zijn danseres. Fré ziet de afwezigheid van Max met lede ogen aan en besluit dat het zo niet langer kan. Ze schrijft een anoniem briefkaartje naar Charlotte en attendeert haar op Hotel Heimwee van Max Smeets.

Titel: Hotel Heimwee
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 7 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2003

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still