Ga naar inhoud
Still

Hotel de grote L

Regie: Ineke Houtman
Wat als je 13 bent en ineens met je zussen een hotel moet runnen? En je smoor bent op het mooiste meisje ter wereld? Sjoerd Kuyper bewerkte zijn scenario tot boek en won er de Zilveren Griffel mee.
Als hun vader in het ziekenhuis belandt, moet de dertienjarige Kos samen met zijn drie zussen opeens het familiehotel runnen. Niet eenvoudig, want Kos begrijpt niets van zijn zussen, en omgekeerd. En hij is ook nog eens smoorverliefd. Het script bewerkte Sjoerd Kuyper ook tot boek, en dat werd met een Zilveren Griffel bekroond en door de Volkskrant uitgeroepen tot jeugdboek van het jaar. Voor regisseur Ineke Houtman is het al de vierde filmsamenwerking met Sjoerd Kuyper.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Camera
Production Design
Kostuumontwerp
Geluidsnabewerking
Titel: Hotel de grote L
Jaar: 2017
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2017
L'OR Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still