Ga naar inhoud
De idealistische intenties waarmee vanaf de Russische revolutie het Kola-schiereiland is ontgonnen, lieten diepe sporen na in het landschap én in de geest van de bewoners.
Het Kola-schiereiland, in het noordwesten van Rusland, boven de poolcirkel, werd na de Revolutie van 1917 gaandeweg ontwikkeld en ontgonnen vanwege zijn rijke bodemschatten. Aangetrokken door het onbekende bleven vanuit de hele Sovjet-Unie geologen en mijnbouwingenieurs naar het Hoge Noorden komen, geïnspireerd door avontuurlijke dromen over maagdelijk land en de idealen van een utopie. De ontwikkeling van de regio liep parallel met de geschiedenis van het communisme. De mijnbouw drukte een zwaar stempel op het landschap. Anno nu zijn de idealen van de oudere generatie gefnuikt. De jongeren willen vooral weg, maar in het verval is ook plaats voor schoonheid, relativering en veerkracht.

Credits

Producent
Coproducent
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf

Titel: Hoogtijdagen
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 31 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills