Ga naar inhoud
Mariyam is 20, Nederlands, moslim en metal-zangeres. En misschien is ze ook wel zwanger. Hoe gaat ze hiermee om, en hoe vertelt ze het haar moeder?
De twintigjarige gesluierde Mariyam bereidt zich voor op haar optreden in een heavy metal club. Ze probeert dit te verbergen voor haar alleenstaande moeder Sakina, evenals het nieuws dat ze mogelijk zwanger is. Sakina heeft het enkel met haar dochter over koetjes en kalfjes, zoals de kapotte deurbel. Mariyams subtiele hints over haar innerlijke worstelingen dringen niet tot moeder door. In deze impasse raakt Mariyam de controle kwijt over de twee werelden die ze altijd gescheiden wilde houden: haar culturele achtergrond, die aansluit bij de conservatieve, multiculturele wijk waarin ze woont, en haar liefde voor heavy metal muziek, die ze najaagt in het stadse nachtleven van een overwegend westerse cultuur.

Credits

Coproducent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Honeycomb_affiche.jpg

Titel: Honeycomb
Jaar: 2022
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills