Is het film of therapie? Voor de camera nemen filmmaakster Mari Soppela en haar man hun relatie onder de loep, een onderneming met onzekere afloop.
Een vrouw en een man zitten op de bank en overdenken hun relatie. Hij voelt zich leeg. Zij voelt zich afgewezen en wil verrast worden. Hij zegt: 'Je moet ook eens de boel de boel laten.' Zij kent die Nederlandse uitdrukking niet en wordt recalcitrant. Als tegenzet praat ze Fins. Zo, die zit! De vrouw is de regisseuse zelf, de man haar echtgenoot-componist en maker van de soundtrack. Met de documentaire Family Files (2002) dook Mari Soppela al eens in de emotioneel geladen geschiedenis van haar familie. Home Recordings is nog persoonlijker. Een losse montage van beelden uit haar tienjarig huwelijk laat speels geluk zien, de vreugde om de kinderen en vermoeiende beslommeringen. Nu kan het kleinste ongemak een aanleiding tot ruzie zijn die in therapie moet worden opgelost. 'Met het maken van deze film delen we onze intimiteit met de wereld, maar het is ons niet gelukt die met elkaar te delen', zegt Soppela ergens. 'Of zijn we net begonnen?' 'Ja, er is veel gebeurd,' zegt haar man. De irritaties leverden de grondstof voor een lied.

Titel: Home Recordings
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 15 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01