Ga naar inhoud
In de jaren tachtig wordt de Nederlander Frans Afman de belangrijkste bankier van Hollywood en een van de machtigste mannen in de filmindustrie. Dochter Rozemyn reconstrueert wie haar vader was en wat hij mogelijk maakte.
Rozemyn, dochter van voormalig NFF-voorzitter Frans Afman (1933-2011), reconstrueert in haar debuut hoe haar vader als bankier een sleutelfiguur werd in de Amerikaanse filmfinanciering. Zijn pre-sales systeem voor filmrechten faciliteerde de opkomst van invloedrijke, onafhankelijke filmproductiehuizen in Hollywood en daarmee de totstandkoming van talloze succesvolle en legendarische Amerikaanse speelfilms. Afman verlaat Hollywood als dubieuze lieden zich in de financiering gaan mengen.

Titel: Hollywood Banker
Jaar: 2014
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

Kunst & CultuurInternationaalGeschiedenis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.