Ga naar inhoud
Still

Hollandse helden

Regie: Paul Cohen, Martijn van Haalen
Documentaire portretteert de jonge kunstenaar Cees Krijnen die samen met zijn moeder de wereld rondreist met een performance over haar al vijftien jaar durende echtscheidingsprocedure.
De jonge kunstenaar Cees Krijnen reist samen met zijn moeder de wereld rond met een performance over haar al vijftien jaar durende echtscheidingsprocedure, de Woman in Divorce Battle Tour, waarmee hij in 1999 de Prix de Rome won. Zijn vader en diens nieuwe vrouw die thuis in een burgermanshuisje daarover klagen, lijken in eerste instantie alleen maar een stelletje zuurpruimen. Maar regisseurs Cohen en Van Haalen weten de sympathie geleidelijk aan steeds eerlijker over beide partijen te verdelen, vooral door vader Krijnen hier wel aan het woord te laten. Die moest tot nu toe over het kunstproject horen via de televisie - ook als het over hemzelf ging. Hij begrijpt weinig van zijn zoon, en vertelt liever over de roem van zijn eigen vader, net als hij zeekapitein, die ooit honderden schipbreukelingen redde.

Credits

Productiebedrijf
VPRO TV
Distributie
VPRO TV
Titel: Hollandse helden
Jaar: 2000
Duur : 54 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Documentaire (2001)
Martijn van Haalen
Beste Korte Documentaire (2001)
Paul Cohen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.