Ga naar inhoud
Intieme documentaire waarin Francine Oomen, één van de meest succesvolle schrijvers en illustratoren van Nederland, de confrontatie aangaat met de 'weeffouten' en hardnekkige patronen in haar familie.
Schrijver en illustrator Francine Oomen, die meer dan 140 (jeugd)romantitels op naam heeft staan, begint een zoektocht naar haar verleden en de zogenoemde 'weeffouten' in haar familie. Kan zij patronen die zich generaties lang blijven herhalen een halt toeroepen? Deze intieme documentaire volgt Oomen bij haar onderzoek naar haar eigen trauma’s en die van sommige familieleden. Ze wil de confrontatie aangaan met de feiten en dat proces verwerken in een nieuwe roman. Lukt het haar om met dit oud zeer te dealen? En wat betekent dit voor Oomens eigen gezin?

Credits

Uitvoerend Producent
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
De Familie Film & TV
Omroep
NTR
Postproductiebedrijf
Fever Film

Titel: Hoe overleef ik: Francine Oomen doorbreekt het zwijgen
Jaar: 2021
Duur : 56 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills