Ga naar inhoud
Stills_alle_shots_1.24.1.png

Hoe mijn oom veranderde in een schilderij

Regie: Lieve Bresser
Korte, essayistische en persoonlijke documentaire over afscheid en de dood, aan de hand van een schilderij dat filmmaker Lieve Bresser erfde van haar overleden oom. Wat betekent sterfelijkheid voor Bresser?
Toen filmmaker Lieve Bresser een schilderij erfde van haar oom, dacht ze voor het eerst bewust na over de dood. In dit visuele document staat ze stil bij het einde, door essentiële vragen te stellen aan zichzelf en haar naasten: wat betekent sterfelijkheid voor mij en wat betekent het afscheid voor jullie? Beeld en geluid komen samen in deze essayistische filmvertelling, waarin allerlei kanten van de dood worden belicht. En verandert dit specifieke schilderij Bressers blik op leven en dood?

Credits

Production Design
Sound Design
Visual Effects
Kleurcorrectie
Grafische vormgeving
Productiebedrijf
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
image00001.jpeg
Titel: Hoe mijn oom veranderde in een schilderij
Jaar: 2022
Duur : 18 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
NFF Studentencompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills alle shots_1.1.1.png
Stills alle shots_1.48.1.png