Ga naar inhoud
Still

Hoe luidt het land?

Regie: Stella van Voorst van Beest
Documentaire over het Nederlandse geluidslandschap: een landschap dat steeds lawaaiiger wordt en waaruit de stilte verdwenen lijkt. Hoe klinkt Nederland eigenlijk?

Hoe klinkt Nederland eigenlijk? Filmmaakster Van Voorst van Beest trok door Nederland om een portret te maken van het land waarin geluiden het uitgangspunt zijn. Ze filmde in stille gebieden en ontdekte dat het landschap steeds lawaaiiger wordt. Overal zijn tegenwoordig geluidsschermen, maar er zijn weinig plekken waar je het verkeer niet hoort. Vliegtuigspotters langs de landingsbanen beleven veel plezier aan opstijgende en landende toestellen, maar er zijn ook plekken waar het vliegverkeer het leven ondragelijk maakt. Het geluid van windmolens kan het genieten van het Hollandse landschap behoorlijk verstoren. En in veel Nederlandse winkelstraten klinkt voortdurend ‘muzak’-muziek. De film laat een variëteit aan geluidsdeskundigen aan het woord, maar volgt ook een geluidskunstenaar die anders laat luisteren naar de geluiden van het land.

Credits

Coproducent
Uitvoerend Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
Volya Films
Omroep
Boeddhistische Omroep Stichting
Titel: Hoe luidt het land?
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 12 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still