Gedrama­tiseerde docu­men­taire waarin de schri­jver Theodor Holman tijdens een bezoek aan zijn 81-jarige moeder haar euthanasiewens als kitscherige dames­bladen­ro­mantiek afdoet.
Gedrama­tiseerde docu­men­taire waarin het euthanasievraagstuk op bijzon­dere wijze aan de orde wordt gebracht. De film laat zien hoe de bekende Parool-colum­nist Theo Holman met zijn nieuwe vriendin Karin een bezoek brengt aan zijn 81-jarige moeder. Reeds vijf minuten na hun aankomst is de sfeer in de kamer om te snijden. Holmans moeder praat uitge­breid over haar kampverleden en brengt — voor de zoveelste keer — haar euthanasiewens ter sprake. De colum­nist wil hier niks van weten en doet haar ideeën af als kitscherige damesbladenromantiek.

Credits

Producent
Set geluid
Montage
Productiebedrijf
Theo van Gogh Produkties
Omroep
AT5

Titel: Hoe ik mijn moeder vermoordde
Jaar: 1996
Duur : 1 uur, 19 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01