Ga naar inhoud
Still

Hitte/Harara

Regie: Lodewijk Crijns
Telefilm gebaseerd op ware gebeurtenissen. De roadmovie stevent af op een catastrofe als twee jonge, hippe hartsvriendinnen uit Nederland naar Marokko rijden en onmachtig blijken te zijn de cultuurverschillen, ook tussen elkaar, te overbruggen.
Roadmovie, gebaseerd op ware gebeurtenissen, volgt de jonge vriendinnen Raja (Nederlandse moeder, Marokkaanse vader) en Nancy (Nederlandse, over ouders wordt niet gerept) op hun tocht naar Casablanca, waar ze inkopen willen doen voor hun nieuwe henna-nagelstudio. Eenmaal in Marokko wordt het verschil in opvoeding en afkomst tussen de beide meisjes pijnlijk duidelijk, zeker na kennismaking met Miloud. Ze nemen een onherroepelijke beslissing.
Titel: Hitte/Harara
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2008
Gouden Kalf Competitie Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.