Ga naar inhoud
08HIER_still3.png

Hier & elders

Regie: Bram Ruiter
Een romantisch filmgedicht waarin water in diverse verschijningen als leidraad dient voor een reis waarvan de bestemming onbekend is. Losjes gebaseerd op het gedicht Arte Poética van Jorge Luis Borges.

Vrijwel stilstaand water in een glas, kletterende druppels uit de douche, stromend water in een rivier en druppelend tapwater uit een bron; in deze poëtische, romantische documentaire vormt water de rode draad. Net als in het gedicht Arte Poética, van Jorge Luis Borges, dat in tekstuele bijdragen verschijnt en een enkele keer wordt voorgedragen door de auteur zelf. De beelden, deels in kleur, deels in grofkorrelig zwart-wit, bestaan uit een mix van filmtechnieken.

Credits

Producent
Sound Design
Productiebedrijf
bramruiter
Titel: Hier & elders
Jaar: 2023
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Forum van de Regisseurs Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.