Ga naar inhoud
Stills

Het Zaad van Karbaat

Regie: Miriam Guttmann
Het ongelooflijke verhaal van wijlen dokter Jan Karbaat, de roemruchte vruchtbaarheidsarts die vrouwen insemineerde met zijn eigen sperma. Hoe kon dit gebeuren en wat heeft het gedaan met de levens van de betrokkenen?
In de jaren zeventig en tachtig gold vruchtbaarheidsarts Jan Karbaat als vooruitstrevend pionier. Groot was de schok toen bleek dat de beroemde dokter zijn eigen zaad had gebruikt om meer dan 65 vrouwen te bevruchten. Deze driedelige serie gaat niet alleen over het trauma van de moeders en kinderen en de verwarrende gevoelens omtrent de genetische erfenis. De verkenning strekt zich uit tot het nature-nurture-debat, verlangen naar onsterfelijkheid en morele vraagstukken rond anoniem donorschap.

Credits

Distributie
Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Titel: Het Zaad van Karbaat
Jaar: 2021
Duur : 44 minuten
Categorie: Documentaireserie
Editie: NFF 2021
NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills