Ga naar inhoud
Kort drama waarin een overspannen fabrieksarbeider woont en werkt in een farmaceutisch bedrijf dat 'gelukspillen' produceert. Zijn enige lichtpuntje? De bedrijfscommercials, waarin hij zijn baas als messiasfiguur voorbij ziet komen.
Fabrieksarbeider Henry woont en werkt bij een farmaceutisch bedrijf dat 'gelukspillen' produceert. In die troosteloze omgeving denkt Henry terug aan zijn jeugd, toen geluk nog binnen handbereik leek en zijn moeder betoogde dat hij alles kon bereiken als hij maar hard werkte. Enige troost vindt Henry bij de tv-commercials van zijn messiasachtige baas Victor. Maar dan nodigt Victor hem onverwacht uit voor een gesprek.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking

Titel: Het werkt
Jaar: 2023
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

2.png
52.jpg
43.jpg