Ga naar inhoud
Op ware gebeurtenissen uit 1929 gebaseerd speelfilmdebuut van Pieter Verhoeff, over een anarchistische outcast die vier veldwachters doodschiet wanneer zij zijn inwonende vriendin, een getrouwde vrouw, komen ophalen.
Voeger en klompenmaker IJje Wijkstra is een anarchistische outcast, die vier veldwachters doodschiet wanneer zij zijn inwonende vriendin, een getrouwde vrouw, komen ophalen. De met twee Gouden Kalveren bekroonde speelfilm (Beste Speelfilm en Beste Actrice, Marja Kok) is gebaseerd op gebeurtenissen uit 1929 in het Groningse Grootegast. De filmtitel staat voor het sterrenbeeld Schorpioen van de protagonist.

Titel: Het teken van het beest
Jaar: 1980
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1991

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (1981)
Marja Kok
Beste Lange Speelfilm (1981)
Pieter Verhoeff

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still