Documentaireportret van vriendschap onder bewoners van de Wagenstraat in het Haagse Chinatown, met onder meer het Leger des Heils, een moskee en een opvangcentrum voor psychische probleemgevallen.
Een portret van vriendschap onder bewoners van de Wagenstraat in Den Haag - een van de twee straten die het Haagse Chinatown vormen. `Welcome in Chinatown' hangt als banier over de straat, die behalve Chinese restaurants ook onder meer het Leger des Heils, een moskee en het Sterhuis (een opvangcentrum voor mensen met psychische problemen) huisvest. Regisseur Marjoleine Boonstra interviewt bewoners afgezonderd van hun omgeving, uitgelicht tegen een zwarte achtergrond, maar ze filmt hen ook thuis en buiten. Hun vriendschap betekent vooral hulp en ondersteuning. Zoals Joeri, een Tadzjiekse straatkrantverkoper, die de drieënnegentigjarige Maria Bruynis eens in de drie weken helpt met de zware boodschappen. Of Elvis Tcheng, geboren in Taiwan, die zich ondanks zijn eigen geestelijke nood ontfermt over Rachel Gijzendorffen, een alleenstaande moeder met een borderline-syndroom. Maar vriendschap is niet vanzelfsprekend. De negenentachtigjarige Evert van Rooy heeft meerdere vrienden tot de dood verzorgd, maar staat er nu zelf alleen voor.

Credits

Uitvoerend Producent
Set geluid
Sound Design
Producent
Human
Productiebedrijf
Human
Omroep
Human

Titel: Het sneeuwt vrienden
Jaar: 2005
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2005

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01