Ga naar inhoud
Roze vlak met wit logo Nederlands Film Festival

Het recht van de zwakste - De tijger

Regie: Will Wissink
Dramaserie over onrecht in de maatschappij. De tijger behandelt de asielzoekersproblematiek. Ragu, een Tamil uit Sri Lanka probeert de vluchtelingenstatus te verkrijgen. Omdat hij niet aan bepaalde regels zou voldoen, wordt hem dat geweigerd.
Het recht van de zwakste is een vijfdelige dramaserie gebaseerd op waargebeurde verhalen waarin een individu vecht tegen het onrecht dat hem of haar door de maatschappij zou zijn aangedaan. Af en toe stapt Ellen Peters als verteller in het verhaal om uitleg te geven en de problematiek toe te lichten. De tijger behandelt de asielzoekersproblematiek. Ragu, een Tamil uit Sri Lanka probeert de vluchtelingenstatus te verkrijgen. Omdat hij niet aan bepaalde regels zou voldoen, wordt hem dat geweigerd. Hij gaat daartegen in het verweer, samen met huisarts dr. Wiersinga.
Titel: Het recht van de zwakste - De tijger
Jaar: 1997
Duur : 29 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 1997
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.