Het zesjarige Chinese meisje Winky Wong verhuist met haar moeder naar Nederland, waar haar vader een restaurant runt. Ze moet erg wennen.
Speelfilmdebuut speelt luchtig in op de integratieproblematiek en verhaalt van het zesjarige Chinese meisje Winky Wong dat met haar moeder van Shanghai naar een Nederlands kustplaatsje verhuist. Daar runt haar vader een restaurantje. Ze moet erg wennen op school en voelt zich alleen. Steun vindt ze bij Saartje, een oude pony die in een weitje staat. Tot Saartje plotseling dood gaat. Rond het Sinterklaasfeest hoort Winky dat de Sint een lieve man is aan wie je kan vragen wat je maar wilt. Dat brengt haar op een idee. Ze vraagt een paard! Gebaseerd op het boek Winky en het paard van Sinterklaas van Tamara Bos. Won de MovieSquad Junior Award.

Titel: Het paard van Sinterklaas
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2006

Gouden Kalf winnaar

Beste Scenario (2005)
Tamara Bos

Gouden Kalf nominaties

Beste Lange Speelfilm (2005)
Sabine Veenendaal
Beste Mannelijke Bijrol (2005)
Mamoun Elyounoussi
Beste Lange Speelfilm (2005)
Michiel de Rooij
Beste Lange Speelfilm (2005)
Burny Bos

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2005)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.