Ga naar inhoud
Stills

Het oog dat voelt

Regie: Lex Reitsma
Gerenommeerd portretfotograaf Koos Breukel ontsnapt bij een ernstig auto-ongeval aan de dood. Vanaf dat moment besluit hij dat alles anders moet. Hij kiest nu onderwerpen die hem persoonlijk raken.

Koos Breukel werkte als portretfotograaf voor onder meer Quote, Oor en Elsevier. Zijn leven neemt een wending als hij in 1992 een ernstig auto-ongeluk overleeft. Hij kiest nu onderwerpen die hem persoonlijk raken, zoals de getraumatiseerde slachtoffers van de Faro-vliegramp of zijn opgroeiende zoon Casper. In zijn eenvoudige studio, aan het werk, bij zijn foto's of bij het inrichten van exposities blikt hij terug, vertelt hij over zijn inspiratie, zijn aanpak en geconcentreerd kijken. Zijn Vlaamse collega Stephan Vanfleteren herkent in Koos een verloren broer.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Scenario
Sound Design
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf
Titel: Het oog dat voelt
Jaar: 2021
Duur : 53 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer